måndag 15 december 2008

December - Bevakning

Vinteridet fick vänta. Vi hade två mål för hösten: Gk appell och att starta upp bevakningsträningen.

Förra helgen hängde vi på mitt gamla träningsgäng och Molly fick ett riktigt bra pass i skogen. Det lilla djuret är som gjort för denna typ av träning. Vaksam och leksugen.

Vi startade med en kort patrullering med en ljudmarkering. Inledningsvis var Molly ganska nosig vilket inte är konstigt eftersom vi prioriterat spårträning framför all annan träning under det första året. Molly tog dock upp ljudet i samband med en halt och markerade bra och fick släpa ut mig i skogen till figuranten som väntade med bitstock och godis. Efter detta pausade vi och fikade med hundarna i bas.

Träningen avslutades med en lite längre patrullstig med två markeringar. Även här tog Molly den första markeringen i samband med en halt. Tyst och tydligt visade hon med hela kroppen att hon ville ut. Vi gjorde några halter på vägen ut och sedan fick hon rusa upp i berget till figuranten för lite traskamp. Den andra markeringen tog hon klockrent under patrullering. Spontan halt på första knaket. Spetsade öron som försökte lokalisera ljudet. Ut i hela koppellängden på andra knaket och där fick hon stå en liten stund för att samla sig och för att hålla koll på ljudet. Förstärkning som vid första figuranten.

Nu gäller det att ha is i magen och ta det försiktigt. Hon vet vad bevakningsträningen handlar om. Nu är det upp till mig att forma till det (och undvika onödiga stresspåslag).

Idag har vi varit på utflykt till Ale Veterinären för den obligatoriska kollen av Mollys höfter och armbågar. Allt gick bra och nu är det bara att vänta på resultatet.

4 kommentarer:

Anna Sundalen sa...

Vi håller tummarna allt vad vi orkar för att resultatet är ok. Inte för att jag är det minsta orolig men man kan inte vara nog försiktig ;-)

Yvonne o Vilja sa...

Wohoo...! Uppdaterat! :)
Härligt med riktig skogsträning!
Vi på andra sidan vägen håller också tummar och tår att resultatet blir så bra det bara kan!

Tjing

Carina sa...

JA MEN HAN HAR JU EN BLOGG!!!!!
En annan har så dålig koll och ingen har vågat skvallra heller ju...

KUL!!!

Håller tummarna allt vad jag orkar för fina höfter och armbågar!!

Hejsvejs

Susanne & Ipse sa...

Jättegrattis till fria leder! Bara att tuta & köra...!

Vad roligt att du startat bevakningsträningen med lilla Molly...kanske vi så småningom kan träna ihop när jag återupptar den träningen med Ipse.

God Jul! och ha det gott!