lördag 10 januari 2009

Januari - bakom, bakom, bakom...

Alla syskonen i Mollys kull är fria på lederna!!! Tack till kunniga uppfödare med rätt prioriteringar...

Nu börjar vardagen komma tillbaka efter en lång och härlig ledighet. Under juluppehållet passade vi på att träna en del och att besöka My Dog.

Vi fick oss bland annat ett par träningspass med kennelgänget och det var som vanligt mycket givande. Det känns som att min tanke om uppletandet fungerar och vi jobbar långsamt på med vind, fart och djup. Jag vet hur jag vill att det färdiga resultatet ska se ut. Gällande lydnaden (särskilt linförigheten) fick vi oss ett bryskt uppvaknande gällande störningar, kontakt och position. Fram till nu har lydnade mer eller mindre bara byggt på lek och vi har prioriterat kontakt före position. Med en något hormonvirrig hund, delvis nytt folk runt omkring, nya dofter, nya hundar och en en något nervös husse var förutsättningarna för att lyckas inte de bästa. Men vi fick en tydlig bild av vad vi behöver träna mer på och vi är redan igång. Lite mer ordning och reda när vi tränar kontakt (sagt ord gäller) och lite mer genomtänkt belöningsstrategi för positionen (bakom, bakom, bakom). Och efter ett par veckors traggel kan jag bara säga att vi är på rätt väg men vi har en bit kvar...

My Dog var som vanligt en upplevelse. På söndagen jobbade jag i SBK:s monter och fick mängder av frågor om Räddningshundar. På tisdagen var jag vanlig besökare och kikade lite på lydnadshundarna. Lyckades också se ett par tjänstehundsuppvisningar och fattade varför det hade varit så mycket frågor om Räddning. Räddningsuppvisningen var helt grym med hund som hissades från taket mm. Som vanligt sprang man på en hel drös med bekantingar och det är ju också alltid trevligt.

2 kommentarer:

PiHa sa...

Härligt att du är på G med fria följet. Verkar som "hjärntvätten" gick in. Det blir säkert kanon!

Ia&Izac sa...

Hallojs!!! =)
Nu har jag hittat hit oxå =)
Grattis till ledresultatet, så glad för din skull.
Verkar inte som det blir något den 31/1, just nu e det bara jag och Niklas som sagt jag.
Vi får kolla på helgen efter förmodligen men jag hör av mig =)

Kram Ia