söndag 25 januari 2009

Januari - SäkSök!

Idag har vi på allvar kört igång med Mollys utbildning till SäkSökhund.

Hösten har ägnats åt miljöträning, miljöträning och ännu mer miljöträning. Vi har också kört hittaövningar efter favoritleksaker i konstiga miljöer och sammanhang och gradvis kört in en passiv markering.

Idag var det dags att börja mer "riktigt" preparat och det gick toppen. Molly fick göra några inledande övningar med urvalslådor och fick sedan pröva på genomsök av ett rum och runt en bil.

Molly fattade genast vad det handlade om och tyckte att hela upplägget var skitkul (billig snörboll idag...). Som vanligt är temperamentet både en tillgång och något att vara vaksam på. Den lilla damen har lätt att fatta leken men också lätt att varva upp...

3 kommentarer:

Carina sa...

Hej på dej!
Kul att läsa om lite säksök!! Shit vad sugen jag är på att träna efter en veckas bortvaro!
See you
Carina & Narni

Susanne & Ipse sa...

Hej på dig! Jasså, här tränas det på säksök!? Kul! Alltid roligt att träna specialsöken ihop med den andra delen i bekningsträningen.
Blir faktsikt lite sugen att starta igång igen. Han har ju en hel del klart redan i specialsöket med tanke på mina tidigare arbetsuppgifter. Vi får väl se....just nu tar vi en sak i taget. Vi ses kanske vid någon träning framöver? Ha det gott!

Nina & Goa sa...

Hej på er!!!!
Vi vill börja med att gratta till dom finfina lederna :) HÄRLIGT!!!
Och vad spännande att läsa om eran träning.
Sköt om er och på återkommande
Nina och Wilse's Cram-Goa